Assalamualaikum. Ahlan Wa Sahlan | Hidup untuk mencari keredhaan Ilahi +Follow | Dashboard
ღ !...Modesty...! ღ: Kita Kena Layan Perompak dengan Baik?
ღ !...Modesty...! ღ
Myself Exchange

Kita Kena Layan Perompak dengan Baik?


*Dialog yg sangat kelakar >_< *

Assalamualaikum.
Zaman sekarang ni kita diajar bila perompak masuk rumah dengan senjata semua, layan dia dengan baik. Kalau melawan nanti kot jadi apa-apa kat perompak tu, sia-sia kena dakwa pulak kan?

Aduhh..apa nak jadi dengan undang-undang Malaysia ni.. ~______~

Credit to Oh!Media


Hati yang jujur melahirkan tindakan yang jujur :)

1 yang memberi respon :

Mr. Doctor said...

Hmmm.. I always read law.. Including Criminal Law dalam Penal Code.. I shouldn't give comment selagi the case tak habis proceeding dalam mahkamah.. What I can say is its not fair to label our law as injustice when the man is not yet to be convicted.. He's just been charge and still can raise defence in court.. Tolong betulkan kalau MD salah ya.. But of course, as a Muslim, we should support implementation of Islamic Law =)

MD follow sini..