Assalamualaikum. Ahlan Wa Sahlan | Hidup untuk mencari keredhaan Ilahi +Follow | Dashboard
ღ !...Modesty...! ღ
ღ !...Modesty...! ღ
Myself Exchange

Lazada Birthday Festival Blogger Contest

ASSALAMUALAIKUM WBT.

*Click banner to join*

Sempena menyambut ulangtahun Lazada iaitu 25-27 April 2018, Lazada telah menganjurkan Blogger Contest iaitu acara tahunannya yg julung kalinya diadakan. Bestnya, Lazada berbesar hati utk bagi hadiah voucher bernilai sehingga RM 1600 kpd para pemenang contest ni nanti. Wahh!! Best ke best?? Byk boleh shopping tuuu..selama ni duk cuci mata jee, mana tau kali ni murah rezeki dpt durian runtuh 3_3

Oh ye, jangan x tahu pulak apa itu Lazada! Lazada adalah platform membeli-belah terkemuka/e-commerce yg menawarkan pengalaman membeli-belah yg SYOKK gila! Dr potongan diskaun, free delivery, hassle free dan banyak lagiii! Semua benda dr hujung rambut sampai hujung stokin blh cari kat Lazada ni. Pampers bayi? Milo? Iphone? Kereta mainan pun ada bak hang! Hahahah >_<


a. Which location would you pick for Lazada's birthday party?

I would pick Pulau Redang, Terengganu for sure. Pulau Redang is a heaven for beach-lovers. Am Terengganu-rian and I know how interesting Pulau Redang is! Confirm tak menyesal kalau datang vacation ke sini. Singgah sekali, pasti dtg lagi! Oh ye! Jangan lupa, Terengganu terkenal dgn keropok lekor. Made from fresh fish hehehe :D Sambil duk berjemur kat tepi crystal blue beach tu bolehlah mung makang kepok lekor. Ye dokk?





 b. Choose a party theme and pick one or several products on Lazada to decorate the venue.

I choose a neon party theme. Hahaha ingat neelofa je ke boleh buat party neon? Nehi nehi nehi..I prefer this led neon party ala2 zouk but just at hotel in Pulau Redang. Its good to save budget at this era of economic downturn uhuk uhuk -_-" Yay or nay??


I think these several products on Lazada could be helpful to decorate the venue ::





 c. Which birthday cake will be served and which products on Lazada can help you prepare it? 

I bet this white cake is suitable to be served for the neon birthday theme. Yelah kalau party dah neon takkanlah kek nak kena warna hitam dan ada neon jugak kan, mung nak MAKANG KEK ke nak MAKANG LAMPU NEON? Huahuahua...


Nozzle and paper letter should be really helpful for me to decorate the cake ::




 d. Time to shine, pick your outfit on Lazada! 

Time to make over!! Yess, ini part yg paling best! <3

For baju, I prefer jubah sbb senang bergerak hahaa :D


Kasut pakai yg heel kot sbb special event kan? Heeee :D


Tudung? Mestilah kena match dgn jubah. Material satin buat pemakai nampak lebih mewah <3


JANGAN LUPA SERBU LAZADA KETIKA BIRTHDAY FESTIVAL BERLANGSUNG!!
3 HARI JEE TAU! 25-27 APR 2018

KLIK LINK NI ::

https://www.lazada.com.my/birthday-sale/


Hati yang jujur melahirkan tindakan yang jujur :)

Ujian Umat Islam Selepas Bangun Tidur


Bismillah, assalamualaikum.

1. Cuba ingat balik, waktu korang bangun tidur pagi ni, apa perkara PERTAMA yg korang buat?

a) Baca doa bangun tidur dan rasa syukur sebab masih hidup

b) capai smartphone dan tengok whatsapp/instagram/wechat/sms/facebook/twitter

c) capai laptop dan bukak akaun media sosial 

d) capai remote TV dan tengok cerita menarik yg ditayangkan

e) capai makanan yg ada dalam peti/periuk/almari/bawah tudung saji

f) bukak buku pelajaran dulu, rasa mcm solat tahajud dan baca Qur'an are not the priority

g) tutup alarm clock dan sambung tidur


2. Pagi tadi dan sebelum2 ni, korang bangun tidur pukul berapa? Bangun bila azan Subuh berkumandang ATAU pukul 7 pagi (Subuh gajah) ATAU pukul 11 pagi(Subuh dinasour)?


3. Cuba renung sejenak, selama bertahun2 korang hidup ni, SEISTIQAMAH manakah korang bangun solat tahajud, merintih pada-Nya dalam sujud terakhir dan doa korang. Atau bilakah MALAM LAST yg korang buat solat tahajud?


Kalau pagi2, permulaan hari kita dah fail, macam mana agaknya perjalanan hidup kita hari tu? 
Hmmm..


Sesungguhnya Rasulullah mendoakan kebaikan utk umatnya yg berpagi-pagi.


Wallahua'lam. Assalamualaikum..



Hati yang jujur melahirkan tindakan yang jujur :)