Assalamualaikum. Ahlan Wa Sahlan | Hidup untuk mencari keredhaan Ilahi +Follow | Dashboard
ღ !...Modesty...! ღ: Kronologi Kisah #FromIkemToKisas II
ღ !...Modesty...! ღ
Myself Exchange

Kronologi Kisah #FromIkemToKisas II

Sambungan daripada entry yang pertama :
Kronologi Kisah #FromIkemToKisas
Before continue your reading, please turn on this MP3. I wanna make some sentimental effect while you're reading ^^ Only for computer user.

Orang pertama yang NR beritahu pasal result Kisas tu selain Hanis dan Fathiyyah yg dah tahu, mestilah Sabrina. NR cari dia kat merata dorm. Akhirnya terjumpa dekat dorm Kak Aini(penjaga Koop Ikem). Sudah kuagak dia duduk kat situ. Dua orang kakak dan adik ni pun rapat jugak, macam adik & kakak angkat..tak ubah macam One dan Kak Mazlin laa. Hehehe :D
NR pergi kat dia dan hulur tangan untuk salam. 

"Sabrina, saya dapat Kisas.."

 Air mata dah tak dapat ditahan..Sedih nak tinggalkan Sabrina!!

"Lepas ni tinggal saya soranglah ambik attendance rowcall..awak dah takde.."
Sabrina cakap.

Tergelak NR waktu tu. Hahaha..sempat lagi buat lawak time orang sedih..
"Takpelah..awak kan kuat? Lepas ni mintak tolong Hanis Musfirah eh? Saya percayakan dia untuk ganti tempat saya!"

I admit that the post of MPP Tugas-tugas Khas have made our relationship closer, because of that, leaving Sabrina means a big loss for me.
Next, beritahu ahli dorm. Dormmate junior Form 2 macam tak percaya..tapi NR cakap tu lah hakikatnya. "Akak ada sampai hari Khamis ni je. Lepas raya cina ni awak tak jumpa dahlah akak kat sekolah ni. Bye bye.." Ayat menyentap..hahaha XD
Hari Ahad tu..heboh pasal kitorang bertiga di kalangan cikgu2. Pengetua pun tahu even dia takde kat sekolah sebab sekarang ni dunia kan dah maju, WhatsApp kan ada. Hehehe..
NR rasa sangatlah terharu bila malam Ahad tu..junior Form 2, Farhana dengan Sarah, cerita dekat NR pasal kelas diorang petang tadi..
"Kak Wanna, tahu dok tadi banat kelas kitorang semua tulis surat dekat Kak Wanna. Semua nangis selok tadi...nok2 bila kitorang baca surat Auni. Hari Khamis ni mesti Kak Wanna akan dapat banyok surat daripada kitorang."

"Hah? Ye dok? Terharu rasa...hahaha. Tapi bakpe awal sangat sedih2 ea? Awal lagi ni..nanti takdok air mata doh nok nangis hari Khamis ni..hehehe :D"

Tak sangka pulak..malam tu dan malam2 seterusnya..lepas cakap2 dan sembang2 macam biasa.. happy-go-lucky je..lepas tu diorang akan membelakangi NR pastu sambung tulis surat. Sambil tu dengar bunyi macam orang nangis...pastu tahan hingus..
Keadaan yang ceria bertukar menjadi sunyi secara tiba-tiba..
NR tahu yang diorang menangis, tapi tak naklah tegur. Biarlah diorang layan perasaan. NR pun sedih jugak nak tinggalkan budak2 junior..tapi terpaksa tahan jelah.
"Wanna, takkan awal2 dah nak rebah? Perjuangan kat Kisas belum pun bermula lagi."


NR memang sayang sangat2 junior macam NR sayang batch sendiri...lagi2 banat Form 2! Sebab NR memang rapat dengan diorang sejak daripada Form 1..huhuhuhuhu :'( Ditakdirkan pulak tahun ni sedorm dengan junior yang memang NR rapat, Farhana dan Sarah Rafiqin! Haiihh..sedih betul...
Junior Form 1 pun ada certain2 yang NR rapat. Even NR hanya sempat kenal 3 minggu je dengan Form 1 2016..tapi masa yang singkat tu telah berjaya melakar sedikit memori buat ingatan. Syukur Ya Allah kerana bagi peluang untuk hamba-Mu ini jadi fasilitator untuk minggu orientasi Form 1.


Minggu terakhir kat Ikem rasa macam sekejap sangat berlalu. Azam nak habiskan Pantai Kasih, Jaket Kulit Kijang dari Istanbul, The Poison Tree dan semua buku komsas & literature sebelum pindah...tapi apakan daya, tak sempat. Lepas ni belajar komsas negeri lainlah pulak..
Mungkin ada yang mempersoalkan, macam mana nak dapat kekuatan untuk buat istikharah secara istiqamah? Nah, sila baca entry ni >> Kepentingan Solat Istikharah
I've been inspired by the true story that happened on the people that have forgotten to pray istikharah.
I would like to say a big thanks to all female Triggerzeit members for our last night memories at Ikem. Majlis Birthday Kak Aini & Perpisahan for three of us will always be the everlasting memories. Thanks for delicious fried mee, keropok, grape and orange Twister juice, and finger-licking cake! Two thumbs up!
Now I want to make some online farewell wishes ..hehehe :D
1. Dormmate : Akmal Hanim, Junior - Farhana, Sarah, Zainab, Intan
Saya mintak maaf kalau ada kekurangan saya selama menjadi dormmate awak semua. Hanim, saya mintak maaf banyak-banyak tau! Halalkan semua makan minum saya...dan tunggu Form 4 yg baru masuk untuk gantikan katil saya ye! Dear junior, selama akak takde ni, tengok habuk atas katil akak jelah kalau rindu..hehehe :D Kalau ada waktu lapang akak datang singgah, in shaa Allah ^_^ Farhana, terima kasih untuk hadiah tu..hehehe :D

2. Amirah Iryani - Center BoJa Ikem
Mirah, saya mintak maaf dan terima kasih banyak2 untuk surat tu! Pukul 1:47 pagi pun tak tidur lagi semata-mata nak tulis surat untuk saya..huhu terharu :'( 
Goodluck Massmiyt nanti! BoJa BoJa BoJa BoJa BoJa >_<

3. Che Ku Nor Hidayah - Partner port dan nasyid
Dayahhh!! Terima kasih sangat2 sebab selalu jadi penghibur saya..ingat lagi fav. port kita kat musolla? Hehehe..lepas ni tak boleh dah nyanyi lagu favourite kita sama-sama sambil jalan, tengah bosan...Nur Kasih & Nur Syahadah! Kalau ada lagu Nur Hidayah mesti saya akan nyanyi selalu kat Kisas..hehehe :D

4. Junior Form 2 - Especially Aqhinatul, Iffah, Affaf, Zulaikha.
Akak mintak maaf kalau ada yang akak terkurang atau terlebih dalam menjadi senior..kalau jodoh panjang in shaa Allah kita akan jumpa lagi. Terima kasih banyak2 untuk semua surat tu ye! Good luck I'dadi tahun ni dan PT3 tahun depan. 12A mesti dalam genggaman! Tak kiralah berapa A pun yang datang, kalau usaha sungguh-sungguh..in shaa Allah akan dipermudahkan untuk capai kejayaan! :) Oh ye, Qhina, syukran jazilan untuk hadiah yang cukup besar..semoga Allah memurahkan rezeki untukmu selalu ^_^

3. Tiga serangkai - Auni & Aisyah Farihah
Lepas akak pindah ni..dah tak jadi tiga serangkai lah kita kan? Tinggal dua serangkai je..tapi akak bersyukur even kita baru start rapat waktu jadi fasi minggu orientasi tahun ni tapi akak rasa macam dah kenal awak berdua dah lama! Sebab awak berdua sangatlah happening dan kelakar! Hahaha..akak mesti akan rindu muka 'troll face' Aisyah Farihah dan ke-innocent-nan Auni :')


Kalau ikutkan hati nak buat ucapan perpisahan untuk setiap ahli batch Triggerzeit, tapi cukuplah NR nyatakan secara umum je kat sini.

Saya mintak maaf banyak-banyak atas segala kekurangan dan kesalahan saya selama 3 tahun dan 1 bulan kita bersama-sama sebagai satu batch. Mohon halalkan makan minum dan ilmu yang dicurahkan kepada saya selama ni. Tahniah dan terima kasih kepada Ketua Batch & Pen. Ketua Batch, Mus'ab dan Fathiyyah yang berjaya memimpin bahtera Triggerzeit ni dengan sangat baik. Kepada semua ahli batch Triggerzeit, terima kasih untuk memori yang indah sejak dari Form 1 sampai sekarang. Kem BAK, Triggerzeit Grand Dinner, Kem PT3, dan banyak lagi yang tak 'ter'sebut.
Akhir kata, GOOD LUCK SPM 2017! 
11 A+ IS IN OUR HAND!

Berakhir sudah luahan hati yang cukup panjang ni. 
Doakan kami bertiga dapat melakar kejayaan di sana ye!


Syukran jazilan.
Take care, bye.
Assalamualaikum.
                                                                                                        

Hati yang jujur melahirkan tindakan yang jujur :)

3 yang memberi respon :

Aisyah Farihah RZ said...

Assalamualaikum Kak Wanna :D Buat yang terbaik walau dimana sahaja Kak Wanna berada.. Happy sokmo sebagaimana kat IKem.. Ngulang jangan lupa.. Hihihi..Kat Wanna belajar sungguh-sungguh.. Jadilah anak yang solehah,kawan yang baik dan insan yang berguna yang mampu mendorong insan lain ke arah kebaikan.. InsyaAllah..Jangan lupakan kiteorang. :))
P/s : Bestnya ayat Kak Minion.. Hehehe

Miss NR said...

@Aisyah Farihah RZWaalaikumussalam. Oh..ada blog jugak ke? Macam kakak dia. Wah..panjangnya nasihat. Terima kasih banyak2 tau! :) In shaa Allah akak akan ingat selalu nasihat awak ni dan in sha Allah akak takkan lupakan Ikem dan tiga serangkai ni..hahaha :D
Lepas ni jadi dua serangkai jelahh tanpa akak huhu :') Kirim salam ke Auni ^_^

P/S : Rasanya dia yang budak minion..panggil orang pulak Kak Minion. Hahahaa..apa2 jelah dik :D

Ms Qiya Saad said...

Hai.saya tengah jalankan satu kaji selidik untuk membongkar sindiket penipuan di internet. Minta tolong klik kat link ni ye.tq

http://YouthToEarn.com/?ref=243578