Assalamualaikum. Ahlan Wa Sahlan | Hidup untuk mencari keredhaan Ilahi +Follow | Dashboard
ღ !...Modesty...! ღ: February 2016
ღ !...Modesty...! ღ
Myself Exchange

Kronologi Kisah #FromIkemToKisas II

Sambungan daripada entry yang pertama :
Kronologi Kisah #FromIkemToKisas
Before continue your reading, please turn on this MP3. I wanna make some sentimental effect while you're reading ^^ Only for computer user.

Orang pertama yang NR beritahu pasal result Kisas tu selain Hanis dan Fathiyyah yg dah tahu, mestilah Sabrina. NR cari dia kat merata dorm. Akhirnya terjumpa dekat dorm Kak Aini(penjaga Koop Ikem). Sudah kuagak dia duduk kat situ. Dua orang kakak dan adik ni pun rapat jugak, macam adik & kakak angkat..tak ubah macam One dan Kak Mazlin laa. Hehehe :D
NR pergi kat dia dan hulur tangan untuk salam. 

"Sabrina, saya dapat Kisas.."

 Air mata dah tak dapat ditahan..Sedih nak tinggalkan Sabrina!!

"Lepas ni tinggal saya soranglah ambik attendance rowcall..awak dah takde.."
Sabrina cakap.

Tergelak NR waktu tu. Hahaha..sempat lagi buat lawak time orang sedih..
"Takpelah..awak kan kuat? Lepas ni mintak tolong Hanis Musfirah eh? Saya percayakan dia untuk ganti tempat saya!"

I admit that the post of MPP Tugas-tugas Khas have made our relationship closer, because of that, leaving Sabrina means a big loss for me.
Next, beritahu ahli dorm. Dormmate junior Form 2 macam tak percaya..tapi NR cakap tu lah hakikatnya. "Akak ada sampai hari Khamis ni je. Lepas raya cina ni awak tak jumpa dahlah akak kat sekolah ni. Bye bye.." Ayat menyentap..hahaha XD
Hari Ahad tu..heboh pasal kitorang bertiga di kalangan cikgu2. Pengetua pun tahu even dia takde kat sekolah sebab sekarang ni dunia kan dah maju, WhatsApp kan ada. Hehehe..
NR rasa sangatlah terharu bila malam Ahad tu..junior Form 2, Farhana dengan Sarah, cerita dekat NR pasal kelas diorang petang tadi..
"Kak Wanna, tahu dok tadi banat kelas kitorang semua tulis surat dekat Kak Wanna. Semua nangis selok tadi...nok2 bila kitorang baca surat Auni. Hari Khamis ni mesti Kak Wanna akan dapat banyok surat daripada kitorang."

"Hah? Ye dok? Terharu rasa...hahaha. Tapi bakpe awal sangat sedih2 ea? Awal lagi ni..nanti takdok air mata doh nok nangis hari Khamis ni..hehehe :D"

Tak sangka pulak..malam tu dan malam2 seterusnya..lepas cakap2 dan sembang2 macam biasa.. happy-go-lucky je..lepas tu diorang akan membelakangi NR pastu sambung tulis surat. Sambil tu dengar bunyi macam orang nangis...pastu tahan hingus..
Keadaan yang ceria bertukar menjadi sunyi secara tiba-tiba..
NR tahu yang diorang menangis, tapi tak naklah tegur. Biarlah diorang layan perasaan. NR pun sedih jugak nak tinggalkan budak2 junior..tapi terpaksa tahan jelah.
"Wanna, takkan awal2 dah nak rebah? Perjuangan kat Kisas belum pun bermula lagi."


NR memang sayang sangat2 junior macam NR sayang batch sendiri...lagi2 banat Form 2! Sebab NR memang rapat dengan diorang sejak daripada Form 1..huhuhuhuhu :'( Ditakdirkan pulak tahun ni sedorm dengan junior yang memang NR rapat, Farhana dan Sarah Rafiqin! Haiihh..sedih betul...
Junior Form 1 pun ada certain2 yang NR rapat. Even NR hanya sempat kenal 3 minggu je dengan Form 1 2016..tapi masa yang singkat tu telah berjaya melakar sedikit memori buat ingatan. Syukur Ya Allah kerana bagi peluang untuk hamba-Mu ini jadi fasilitator untuk minggu orientasi Form 1.


Minggu terakhir kat Ikem rasa macam sekejap sangat berlalu. Azam nak habiskan Pantai Kasih, Jaket Kulit Kijang dari Istanbul, The Poison Tree dan semua buku komsas & literature sebelum pindah...tapi apakan daya, tak sempat. Lepas ni belajar komsas negeri lainlah pulak..
Mungkin ada yang mempersoalkan, macam mana nak dapat kekuatan untuk buat istikharah secara istiqamah? Nah, sila baca entry ni >> Kepentingan Solat Istikharah
I've been inspired by the true story that happened on the people that have forgotten to pray istikharah.
I would like to say a big thanks to all female Triggerzeit members for our last night memories at Ikem. Majlis Birthday Kak Aini & Perpisahan for three of us will always be the everlasting memories. Thanks for delicious fried mee, keropok, grape and orange Twister juice, and finger-licking cake! Two thumbs up!
Now I want to make some online farewell wishes ..hehehe :D
1. Dormmate : Akmal Hanim, Junior - Farhana, Sarah, Zainab, Intan
Saya mintak maaf kalau ada kekurangan saya selama menjadi dormmate awak semua. Hanim, saya mintak maaf banyak-banyak tau! Halalkan semua makan minum saya...dan tunggu Form 4 yg baru masuk untuk gantikan katil saya ye! Dear junior, selama akak takde ni, tengok habuk atas katil akak jelah kalau rindu..hehehe :D Kalau ada waktu lapang akak datang singgah, in shaa Allah ^_^ Farhana, terima kasih untuk hadiah tu..hehehe :D

2. Amirah Iryani - Center BoJa Ikem
Mirah, saya mintak maaf dan terima kasih banyak2 untuk surat tu! Pukul 1:47 pagi pun tak tidur lagi semata-mata nak tulis surat untuk saya..huhu terharu :'( 
Goodluck Massmiyt nanti! BoJa BoJa BoJa BoJa BoJa >_<

3. Che Ku Nor Hidayah - Partner port dan nasyid
Dayahhh!! Terima kasih sangat2 sebab selalu jadi penghibur saya..ingat lagi fav. port kita kat musolla? Hehehe..lepas ni tak boleh dah nyanyi lagu favourite kita sama-sama sambil jalan, tengah bosan...Nur Kasih & Nur Syahadah! Kalau ada lagu Nur Hidayah mesti saya akan nyanyi selalu kat Kisas..hehehe :D

4. Junior Form 2 - Especially Aqhinatul, Iffah, Affaf, Zulaikha.
Akak mintak maaf kalau ada yang akak terkurang atau terlebih dalam menjadi senior..kalau jodoh panjang in shaa Allah kita akan jumpa lagi. Terima kasih banyak2 untuk semua surat tu ye! Good luck I'dadi tahun ni dan PT3 tahun depan. 12A mesti dalam genggaman! Tak kiralah berapa A pun yang datang, kalau usaha sungguh-sungguh..in shaa Allah akan dipermudahkan untuk capai kejayaan! :) Oh ye, Qhina, syukran jazilan untuk hadiah yang cukup besar..semoga Allah memurahkan rezeki untukmu selalu ^_^

3. Tiga serangkai - Auni & Aisyah Farihah
Lepas akak pindah ni..dah tak jadi tiga serangkai lah kita kan? Tinggal dua serangkai je..tapi akak bersyukur even kita baru start rapat waktu jadi fasi minggu orientasi tahun ni tapi akak rasa macam dah kenal awak berdua dah lama! Sebab awak berdua sangatlah happening dan kelakar! Hahaha..akak mesti akan rindu muka 'troll face' Aisyah Farihah dan ke-innocent-nan Auni :')


Kalau ikutkan hati nak buat ucapan perpisahan untuk setiap ahli batch Triggerzeit, tapi cukuplah NR nyatakan secara umum je kat sini.

Saya mintak maaf banyak-banyak atas segala kekurangan dan kesalahan saya selama 3 tahun dan 1 bulan kita bersama-sama sebagai satu batch. Mohon halalkan makan minum dan ilmu yang dicurahkan kepada saya selama ni. Tahniah dan terima kasih kepada Ketua Batch & Pen. Ketua Batch, Mus'ab dan Fathiyyah yang berjaya memimpin bahtera Triggerzeit ni dengan sangat baik. Kepada semua ahli batch Triggerzeit, terima kasih untuk memori yang indah sejak dari Form 1 sampai sekarang. Kem BAK, Triggerzeit Grand Dinner, Kem PT3, dan banyak lagi yang tak 'ter'sebut.
Akhir kata, GOOD LUCK SPM 2017! 
11 A+ IS IN OUR HAND!

Berakhir sudah luahan hati yang cukup panjang ni. 
Doakan kami bertiga dapat melakar kejayaan di sana ye!


Syukran jazilan.
Take care, bye.
Assalamualaikum.
                                                                                                        

Hati yang jujur melahirkan tindakan yang jujur :)

Kronologi Kisah #FromIkemToKisas


Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum W.B.T.

Since I've no idea what title should I use for this entry, so I just use the title "Kronologi Kisah #FromIkemToKisas. But don't get me wrong, this story isn't as amazing as #FromKematToOxford story. 
Actually it is my junior who create that tagline #FromIkemToKisas in her farewell letter for me. Hehehe..thanks a lot my junior ^_^

I have so many stories to be written here, so this entry is gonna be a veeery long entry, I thought.

Before continue your reading, please turn on this MP3. I wanna make some sentimental effect while you're reading ^^ Only for computer user.

So, from where should I start?

Okay, let's start from last year, 2015, when I've finished sitting for PT3.

Aaaaahhhhhhh!! Such a heavy burden had missing from me and all of PT3 candidates on that day, after we have finishing our last paper, Bahasa Arab Komunikasi(BAK).

After a few days break on the weekend, I asked my friend, Wan Maisarah or we call her, One about her plan after this...whether she want to stay in Ikem or not. As usual, her answer is..50-50. Either Ikem or Kisas. I knew his heart like had been taken by her beloved sister, Sis Mazlin to Kisas when she got to know that Sis Mazlin got the offer to study there last year. We all could see how much broken her heart was. She seemed to lose half of her spirit.<<<--Is this too hyperbola??

Why not?? Sis Mazlin was like her adopted sister in Ikem and we knew how close their relationship was but what could we do? We just could give advice and words of encouragement to her.


"If you and Sis Mazlin are destined to meet again, you would meet her no matter what".


Then...time passed very fast, until the day of announcement for PT3 results, December 14 2015, arrived. Alhamdulillah, twelve of my friends and I have successfully got the results of 11A and the others also have past with flying colours.

After took the results, I met One again and asked her the same question..whether she want to stay or not. And her question was..."Wanna, I've already fill the online application form for SBP...and of course Kisas is my first choice". Wowww...

*penatlah speaking. BM lah pulak*

Balik rumah........

NR mula terfikir........merenung semula kehidupan di Ikem. 
Honestly, duduk kat Ikem memang takde masalah pun. Cikgu-cikgu, ustazah tasmi', kawan-kawan, akademik dan hafazan semua baik-baik saja..ye, semuanya baik-baik saje.

TAPI! 
Macam ada sesuatu yang kosong. Sesuatu yang kosong NR rasa walaupun NR duduk di bumi barakah dan dikelilingi para huffaz. Aduhh..NR terfikir pasal benda ni dan mula masuk mode 'mencari katarsis'. Waduuhhh..melebih bangat sih bahasanya.

NR mencari 'suasana' di Ikem yang boleh dikatakan biah solehah(suasana solehah). Ye...NR terjumpa biah tu di celah-celah ceruk kehidupan di Ikem. Alhamdulillah...tapiiiii! NR perlukan lebih tarbiyah! Dan hakikat tarbiyah tu jugak datangnya drp biah solehah! Kenapa NR tak rasa biah yang dimaksudkan tu sepenuhnya even duduk di bumi itu? Hmmm............

*Untuk renungan..*

Borang permohonan oline untuk SBP siap diisi..
NR rasa macam tak salah kot cuba mintak Kisas. Kalau dapat, dapatlah. Tak dapat, nasib. Lagipun abang dengan kakak NR dah pernah sekolah kat situ. Taklah macam rusa masuk kampung sangat kalau dapat pergi..kalau dapatlah...kalau dapat...

Maka, setelah kajian dan penyelidikan tentang kepentingan solat istikharah dibuat, NR mula dirikan solat istikharah pada malam hari yang sama(hari ambik result). Next, tidur. Okey, petunjuk belum kuperoleh<-- Alahaii...Teruk betullah baru sekali buat istikharah dah nak jawapan..

Lepas tu sepanjang cuti NR buat lagi dan lagi. Pelik. 
'Kenapa belum dapat petunjuk ye? Ada banyak dosa ke aku ni? Ke aku yang tak pandai tafsir petunjuk yang Allah bagi? Kot-kot Allah ada bagi petunjuk melalui kehidupan sehari-hari ke..?'

Sampailah 2/1/2016. Tarikh daftar sekolah untuk tahun 2016. Bermulalah kehidupan sebagai seorang Form 4. Kehidupan masih normal..alhamdulillah.

Istikharah masih berjalan...dan, ditakdirkan Allah, keesokan harinya...Ahad(3/1/2016), NR ditimpa masalah yang sangat berat kat Ikem. Masha-Allah...Allah je yg tahu betapa beratnya masalah tu. Dan NR tak luah kat sesapa pun..luah kat atas kertas je..Sampailah tarikh Sabrina masuk sekolah(Sabrina daftar lambat sikit), NR luah semua masalah tu dekat dia sebab dia memang seorang pendengar yang setia dan penasihat yang baik, seriously.

Lepas dengar cerita NR tu, Sabrina cakap.."Wanna, saya rasa masalah ni boleh jadi petunjuk istikharah awak lah". Terkejut. Terkedu. Tak pernah terfikir pun. Tak tahu nak cakap apa...tapi, mungkin nasihat dia tu ada betulnya. Maybe boleh jadi petunjuk kot.

Waktu weekend, NR balik rumah sebab ada hal tertentu.
Solat istikharah. Then tidur. Tak sangka, malam tu NR dapat mimpi pasal sekolah yang NR patut pergi. Alhamdulillah..Tapi, benda tu NR diamkan. Sebab NR takut NR yang tersalah tafsir. 
Tapi still mengharap petunjuk yang NR dapat tu betul. Alhamdulillah petunjuk ke Kisas. Tapi jalan cerita mimpi tu biar NR sorang jelah yang tahu. Tak perlu diceritakan kat sini. Hehehe..:D

Dan..lepas tu, solat istikharah still dibuat, sampailah pagi Jumaat, 29/1/2016...waktu weekend kat sekolah. Biasanya pagi2 orang akan study dan buat kerja sekolah kat dorm kan. Lepas mandi, NR basuh baju lepas tu solat istikharah kejap. Kerja sekolah banyak lagi nak kena buat. So, berjalanlah kaki ni ke dorm Sabrina untuk study sama-sama, sebab memang kerja sekolah NR dah tinggal kat dorm dia dan dah janji nak study sama-sama.
 
Sampai dorm Sabrina takde oranglah pulak. Semua dormmate-nya termasuk Sabrina sendiri dah merantau entah ke mana. Tunggulah Sabrina kat situ...nak study sorang2 sunyi sangatlaaa.

Ada pengumuman boleh ambik fon pagi tu. Hmm..pedulikan jelah sebab memang takde fon pun.
 
Untuk hilangkan rasa bosan tunggu Sabrina, NR bacalah novel Pantai Kasih. Entah bilalah nak khatam novel ni...lepas baca beberapa muka, rasa ngantuk tetiba. Tertidur. Zzzzz....
Bangun bila dengar ada orang ketuk dan bukak pintu dengan kalutnya...
Fathiyyah(P. Ketua Batch) kejut NR, 

"Wanna! Wanna!" 

Dengan mamainya NR tanya ada apa. Takutlah ada berlaku benda2 ke kan..
"Hmm...Bakpe?"

"Wanna! Nok cek result Kisas dok??" 

Terus terbuka luas mataku ini...

"Hah? Keluar doh ke? Bukan Ahad minggu depan ke??"

"Keluar doh harini. Nok cek dok?"

"Nok nok nok!"

Beberapa saat lepas tu Hanis Mansor datang menyusul dan diorang pun masuk dalam dorm tu.
Hanis mintak isi No. IC dengan Angka Giliran dekat fon dia. NR isi dengan penuh debaran. Fuhh..
Terkejut jugak masa isi tu. Sebab ada banyak lagi nama-nama kawan NR kat atas-atas dan diorang tak pernah menyuarakan pun hasrat nak mintak Kisas. Mugkin mencuba nasib kot.

Lepas fon bertukar tangan ke pemiliknya semula, 'perbincangan' pun bermula...

"Hanis, gane awok tahu result SBP keluar harini? Bukan orang kata Ahad minggu depan ke?"

"Saya pun dok tahu gok mulanya. Tapi tadi ***** kabo ke saya."

"Oooo..pastu awak suruh mak awak cek doh? Pastu, dapat dok?"

Ada riak sedih dekat muka dia. Okey, fahamlah tu jawapannya..

"Sabor ehh..ada hikmahlah tu. Mmmm..debor pulok. Kalau awok yang gi memanah peringkat kebangsaan ni dok dapat, saya ni ganelah..dapat ke dok tahu....."

Makin berdebar hatiku waktu ini!!

"Wanna, tahu dok saper lagi banat yang dapat?"

"Emm..saper ?"

"Maisarah dengan Fatimah"

"Hmmm? Bestnye One dapat..bolehlah dia jumpe Kak Mazlin. Fatimah pun? Bestnye..dia kata haritu dia isi saje2..untunglah isi saje2 pun dapat. Rezeki dia op...Hmmm.."

Look! It's true!
"If you and Sis Mazlin are destined to meet again, you would meet her no matter what".
"Meya dapat dok?"

"Dok..setakat ni yang dapat Kisas One dengan Fatimah je"

Okey..terbit rasa simpati dekat Meya @ Humaira'. Dia ni kawan baik One, mestilah sedih sangat2 kalau ditinggalkan kawan baik nanti..

'Perbincangan' terus berlaku..sehinggalah Hanis dapat panggilan daripada mak dia.
Mak dia beritahu keputusan yang dia cek. Aduhhh! Rasa macam nak tutup telinga dan buat dekk je sepanjang Hanis cakap dengan mak dia..BERDEBAR! Tu yang NR rasa..

Jeda seketika..

"Wanna, awak dapat Kisas"

"Hah?? Ye dok? Siyes ke ni?"

"Ye..betul. Mak saya kabo awak dapat"

Allahu Akbar....
Speechless...

Terus buat sujud syukur. Tapi beberapa saat lepas tu bangun balik. Baru terfikir, boleh ke buat sujud syukur tanpa tudung kat atas kepala?

Nampak tak apa yang NR nampak? NR rasa peristiwa pagi tu adalah petunjuk yang paling besar yang Allah bagi.
Solat Istikharah > Tertidur sekejap > Bangun > Cek result > Dapat Kisas


Tapi, mungkin jugak NR yang tersalah tafsir. Entahlah, ni pandangan NR je.
Wallahua'lam..

Emmm..tak rasa ke macam entry ni panjang sangat?
Sambungan.... Kronologi Kisah #FromIkemToKisas II


Hati yang jujur melahirkan tindakan yang jujur :)

Birthday G.A by FARAHDEENA FISAL

CLICK PADA BANNER UNTUK JOIN

salam and hye people :),

. This is farahdeena second giveaway. Dan giveaway kali ini dibuat semperna birthday blogger
 farahdeena pada 9 february ni. So, nak cari 5 orang blogger yang bertuah untuk memenangi HADIAH MISTERI. 

Tapi kalau ramai yang join mungkin  jumlah yang bertuah akan berubah. hehe. 


Untuk join Birthday Giveaway By FARAHDEENA FISAL ini. mudah ja syarat dia :)

Emoticon 1.  buat entry bertajuk "Birthday G.A by FARAHDEENA FISAL" 


Emoticon 3.follow ig farahdeenafisal

Emoticon 4.follow ig Farahdeena Shopholic


Tamat pada 19 february 2016, jom join ramai-ramai 
SmileySmileySmileySmiley


Note : NR takde akaun insta, so tak boleh nak follow. Sorry :')



Hati yang jujur melahirkan tindakan yang jujur :)

#1 SEGMEN FROM ME


*Klik banner untuk join!*

Note : Sarah, sorry NR takde instagram, so tak boleh nak follow :D



Hati yang jujur melahirkan tindakan yang jujur :)

Tips For Form 4 Student : Want To Move To Another School? Think Twice!

Assalamualaikum and good night. I've taken the decision to write this post in English because I had been so jealousy to read other bloggers' entries in English. 
'How could they write their entry allll in English? Aren't they bored of using English? Doesn't they want to write in Malay?? Why this and why that??'<<That's what I thought when I read some of bloggers' entries.
But, when I think again and again, I guess that sometimes it will be very fun and enjoyable to write entry in English. At this meantime, I feel an 'incredible feeling' while writing entry in English. Well, I think that I must take the chance of having a blog to write entry in English, so that I can improve my English too, right? ^_^

*Okay, back to the main point*

Actually this entry isn't about English and me, but it focused on the issues that was 'hovering' in most of upcoming or currently Form 4 students' minds. Mostly okay..not entirely. The topic is about........*please read the title again* 

Okay, firstly, I want to ask you guys.

1. DO YOU HAVE A DESIRE OR A WISH TO MOVE TO ANOTHER SCHOOL? HAVE YOU??

2. IF YOUR ANSWER IS YES, THEN, WHAT ARE THE REASON TO MAKE SUCH DECISION?*Those whose answer is NO can stop reading this entry.

3. HAVE YOU CONSIDER THE PROS AND CONS BETWEEN YOUR CURRENT SCHOOL AND 'YOUR DREAM SCHOOL'?

Just answer them in your heart. No need to talk alone unless people will think that you are crazy to talk to your computer. But, it's okay if you have a high spirit to read about this topic.

I am not a counselor to advise you guys about this, but I just want to share something beneficial based on my experience.

We can see that many types of people have different types of reason to move to another school. Some cases can be solve and some are not. So, they think their only solution is MOVE AWAY!


Ooooppp!! Just keep calm and take a deep breath....


Here I share some problems that maybe occured on certain students :-


1. "I HAVE TO LEAVE THIS SCHOOL BECAUSE OF MY PARENTS"


I cannot deny that some parents ask their children to move away to another school and sometimes this can lead to disagreements. Every student that has study in his/her school must be so comfortable with the teachers and friends there. And of course, they must have a big fear of how hard for them to be adapted to the new school. 

In this situation, parents and children should discuss and talk in peace. Parents must explain clearly the reasons to transfer them to another school. And we as their child, please remember that its okay to fulfill our parents' request, even how hard it is because when we try to get their blessing, we are also striving for MARDHOTILLAH

I have a great respect for two of my friends who were willing to move to another school to fulfill their parents' demands even they know the decision's hard. May Allah's blessings with two of you, my friends.


2. "I HAVE TO LEAVE THIS SCHOOL BECAUSE I HAVE A FEW PROBLEM HERE"


Some others have a few problems that maybe cannot or hard to be solved. This case is slightly difficult even we believe the quotes that say, EVERY PROBLEM HAS THEIR OWN SOLUTION. 

An example that I can give is about my cousin who used to face a big problem at her school when she had been slandered of stealing her classmate's money even the charges were not true at all. 
The situation became even worse when the parents of that student have intervened into the issue and asked for compensation from my cousin. It may sound simple for those who have never experience it, maybe.

But seriously, it's hard to cover the shame of the people around.


3. "I HAVE TO LEAVE THIS SCHOOL BECAUSE I WANT TO!"


Some students think they have to leave their school because their heart and passion were not there anymore. Ooopp..wait a minute. Malay idiom said, "Ikut hati mati, ikut rasa binasa"

Please! Think twice. Please!! Compare the pros and cons. And please!! Perform istikharah prayer!


Above are one from hundred issues that I can not mention all of them here because my fingers are already tired of typing. 

No matter what your problem is, please do pray istikharah. Seek guidance from Allah.

If you don't know how to perform istikharah prayers / do'a in istikharah / importance of istikharah prayer, you can read my post here.


Till we meet again on my next post.
Syukran jazilan.
Take care, bye.
Assalamualaikum =)


Hati yang jujur melahirkan tindakan yang jujur :)

Blog Le Miss NR Sudah Berubah Wajah !!


Bismillahirrahmanirrahim. 

Alhamdulillah, setelah setahun NR guna template blog yang sama sejak akhir tahun 2015, akhirnya..untuk tahun 2016 ni, NR dah berjaya bertukar kepada design blog yang baru! Yayy!!

Untuk design baru kali ni, bukan keseluruhan blog yang NR ubah. Sebahagian tempat je. Huhuhu..NR agak sibuk cuti raya cina ni sebab nak uruskan perpindahan ke SBP.

Macam yang anta anti antum semua tengok..warna grey & green ialah warna yang baru.
Kalau dulu, warna blog hijau je..sampaikan kawan NR cakap macam warna muntah hijau..
Alahai...sabor jelah... -___-

Harap anda suka dengan design yang baru ni! ^_^

Wajah Lama :





Wajah Terkini :

Scroll sendiri..hehehe :D

Tataaa! 
Syukran jazilan.
Take care. Wassalam =)


Hati yang jujur melahirkan tindakan yang jujur :)