Assalamualaikum. Ahlan Wa Sahlan | Hidup untuk mencari keredhaan Ilahi +Follow | Dashboard
ღ !...Modesty...! ღ: March 2015
ღ !...Modesty...! ღ
Myself Exchange

1 April 2015 : GST & MASSMIYT 2015


*Sumber : Encik Google*

Assalamualaikum..lama tak update blog. Rindunya blog nii..huhuhu :'( 
At this moment, other pupils at school..while me, at home. Hehehe :D I'm having such bad 'leg-ache'. Sakit kaki! NR redha, sakit tu kan penghapus dosa. Lagipun dosa NR memang banyak. Astaghfirullahal'azim...ampunkan dosa hamba-Mu ini Ya Allah..~_~

Post ni mainly tentang perkara yang akan berlaku pada 1 April nanti. First thing, GST! Semua orang akan dikenakan GST bermula hari Rabu minggu depan..kurang seminggu je lagi dari sekarang..(scary #_#) NR tak tahu apa yang nak diulas tentang GST ni..sebab NR masih muda dan still tak faham tentang GST. Cuma NR harap GST ni akan membantu rakyat macam yang dilakonkan dalam iklan, bukannya semakin membebankan rakyat. Hakikatnya memang harga barang akan naik puunn... $_$
ARE YOU READY FOR GST?

Untuk mengetahui maklumat tentang GST, layari laman web berikut :
http://gst.customs.com.my
*Dah macam iklan pulak..hahaha :D*


Second thing, MASSMIYT! Massmiyt stands for Majlis Sukan Sekolah Menengah Imtiaz Yayasan Terengganu. Massmiyt ni perlawanan antara sekolah-sekolah imtiaz di negeri Terenganu. Dah faham? 
Tahun ni Massmiyt diadakan di Kompleks Imtiaz Besut. Apa perasaan nak pergi? Rasa sangat excited sebab imtiaz besut ni sangat besar dan cantik, reka bentuknya macam Taj Mahal ☆ Sebelum ni dah pernah pergi masa Kem Ulul Albab..rasa macam tak habis lagi explore satu kompleks tu..sebab besar sangat(hahaha over sangat saya ni) ^_^ 

*Inilah kompleks Imtiaz Besut* 
Sampai di sini sahaja entry kali ni.

Bye, take care.
Wassalam :)

Hati yang jujur melahirkan tindakan yang jujur :)